SCHALKHAAR – Vanuit Schalkhaar zijn er veel vragen over hoe de mensen in het AZC precies worden voorgelicht over Corona. Buurtbewoners die boodschappen doen in het dorp geven aan er langer over gedaan te hebben om AZC-mensen te ‘ontwijken’ die blijkbaar geen idee hebben hoe de 1,5 meter regel in acht moet worden genomen.

‘Ze komen in groepjes van 4 of meer binnen, lopen kriskras door de winkel en staan strak achter je in de rij. Als je er wat van probeert te zeggen begrijpen ze het niet omdat ze de taal niet verstaan’, aldus verontruste Schalkhaarders.

Er is een dringende oproep vanuit het dorp gedaan bij het AZC management en wijk-agent om veel meer aandacht te besteden aan het urgent uitleggen van de maatregelen. Anders is er acuut gevaar van enorme infectiehaarden.

Vorig artikelDe vlag mag uit op jouw lokale bevrijdingsdag
Volgend artikelLudgerus zet vrijdag 27 maart ramen open voor Balkon serenades