DEVENTER – Ondanks dat Nederland nog niet in een Lockdown verkeerd, zijn veel senioren aan huis gekluisterd. Naar buiten gaan vormt voor velen een groot risico. Zo ook voor de bewoners van Ludgerus.

Daarom organiseert Ludgerus vrijdag 27 maart, op initiatief van Esther van Dijk, de Balkonserenades. Onder andere de Reisgenoot (bekend van het Deventer Songwriters Gilde) en een twee leden van de DZ band zullen vanaf de stoep voor het verzorgingshuis hun muziek ten gehore brengen aan de bewoners van Ludgerus, die in alle rust vanaf hun balkon en dus op ruim 1,5 meter afstand kunnen genieten. De optredens vinden tussen 15.00 en 16.30 uur plaats bij Ludgerus aan de Karel de Grotelaan 1 en in de nabije omgeving van Ludgerus.

Bij succes van deze formule onderzoekt Ludgerus i.s.m. Kunstcircuit Deventer of het haalbaar is om de komende periode op regelmatige basis een optreden op afstand, die voldoet aan alle coronamaatrealen, voor de bewoners van Ludgerus en eventueel andere verzorgingshuizen te organiseren.

Kunstcircuit Deventer ontwikkeld op dit moment, vanuit de afdeling sociaal domein, een aantal projecten waarbij ouderen in tijden van thuis zitten creatief flink worden geprikkeld. Hierover volgt snel meer informatie.

Vorig artikelAZC Schalkhaar moet meer aan voorlichting corona doen aldus inwoners
Volgend artikelVrijdag 27 maart Live-uitzending op Deventer radio over het coronavirus in Deventer!