We leven in straffe tijden waarin we elkaar wel ‘leren kennen’. In spannende tijden zie je egoïsme de kop op steken. Geld en macht hadden altijd al een enorme aantrekkingskracht, in deze tijden komt de ware mens echt naar boven. Benieuwd of dat ook aan de Vetkampstraat zo is. Heel eerlijk, ik ken Alex Kroes niet persoonlijk.

Nooit gesproken, ken zijn beweegredenen niet. Ik heb gelezen van zijn plan en ik heb geschreven van de veranderingen die op stapel stonden en staan. Hans de Vroome zit er nog voor een piepklein deel in en hoopt het clubhart kloppend te houden. Maar waar vroeger gedacht werd aan de medemens, bijvoorbeeld Michel Boerebach, is GA Eagles ondertussen GA Eagles niet meer. “Het is niet meer de club van het volk”, schreef ik in een eerdere column. Alex Kroes kan de clubnaam niet aanpassen, alsmede de stadionnaam. Maar hij is een zakenman met een missie.

Binnen 10 jaar linker rijtje eredivisie en de klok tikt door. Dit seizoen kunnen we wel afschrijven, volgend seizoen is Kees van Wonderen de nieuwe sheriff. De laatbloeier was succesvol bij de jeugdteams van Oranje en liep vorige week nog even het op het complex. Enkele dagen later verschijnt het nieuws dat Marco Heering en Kick Maatman volgend seizoen geen assistent meer zijn. Dat van Marco wisten we, maar Kick… Het nieuws verraste mij enorm en met mij vele andere fans.

De Deventenaar die furore maakte bij de amateurs ligt erg goed in de groep. De work-a-holic die zich dienstbaar maakte voor iedere hooftrainer… hij wordt nu bedankt voor bewezen diensten. Mij doet het pijn, omdat ik een emotioneel mens ben. Ik hou van GA Eagles, omdat het zo’n typische volksclub is. Het heeft mijn hart gestolen, keer op keer. Maar de koelheid van heden doet mij pijn. Het kan niet zijn dat Kick slecht functioneerde, dat zou je zien en voelen. Ik heb het in ieder geval niet gemerkt. Dus kan ik slechts twee redenen bedenken voor het vertrek van Kick; of Van Wonderen neemt zijn eigen staf mee, wat zijn goed recht is natuurlijk. Of Van Wonderen vraagt een dermate salaris, dat er gesnoeid moet worden in het budget van assistenten. Bedankt voor alles Kick!

Vorig artikelDoe mee aan de Eagles Challenge!
Volgend artikelVanavond “Light The Sky” voor de helden van onze samenleving ook in Deventer te zien