DEVENTER – Sinds het begin van de intelligente lockdown half maart, verzorgt het lokale radiostation van Deventer, Deventer radio 107.3 fm, iedere vrijdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur een speciale corona-uitzending. Durk-Jan Sinnema en Jeroen Schoppema praten tijdens deze 3 uur durende uitzending met diverse Deventer inwoners, stichtingen, bedrijven, scholen, wethouders en sportclubs over hoe zij deze coronacrisis doorkomen. Lokale initiatieven van inwoners zelf komen hierin ook aan bod.

“We zijn direct gestart met deze extra uitzending, omdat de inwoners van Deventer graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in hun stad. Na de eerste uitzending werden we direct gebeld door stichtingen en verenigingen die ook graag hun verhaal en initiatief wilden laten horen op de radio en daar geven we hen ook de gelegenheid voor. Daarvoor is lokale radio bedoeld”, vertelt Durk-Jan Sinnema.

Iedere vrijdagochtend zijn de beide dj’s live op de radio met interessante onderwerpen die in de dagen ervoor worden aangedragen door de redactie van Deventer RTV.

De uitzending is ook live te zien via Deventer televisie. “Dit doen we omdat veel ouderen Deventer televisie overdag hebben aanstaan voor het lokale nieuws en zo ook op de hoogte blijven van diverse lokale initiatieven die voor hen zeer interessant zijn”, aldus Jeroen Schoppema.

Schoppema begint zelf al om 06.00 uur met zijn ochtendshow en plakt er graag nog 3 uur bij aan. De interviews zijn direct na de uitzending te beluisteren op de nieuwsportal van Deventer RTV.

Heeft u zelf ook een lokaal initiatief? Laat het weten aan de redactie van Deventer RTV via redactie@deventerrtv.nl Aanstaande vrijdag vanaf 09.00 uur is er weer een extra corona-uitzending op radio en TV. Deventer radio is te ontvangen in de ether op 107.3 fm.

Vorig artikel#Supportyourlocals: De Hoge Ramen is gewoon open!
Volgend artikel#Supportyourlocals: Van der Linden Lingerie staat voor je klaar, zeker nu