COLMSCHATE – Feest vandaag bij Montessorischool De Ontdekking op de Vijfhoek. IB-er Francien Nijhuis neemt vandaag afscheid van de leerlingen, ouders en collega’s. Francien was vanaf het begin werkzaam op deze school, dat in 1987 van start ging aan de Bosanemoon. Daarna ging de school naar de Gildenburg en in 1992 werd er een nieuwe school gebouwd aan de Eekhoorn en kreeg het de naam l’Ambiente. Door de groei van de school gingen er in 2000 vier groepen naar het Andriessenplein en in 2014 werd het een zelfstandige school onder de naam De Ontdekking.

In de beginperiode was Francien Remedial Teacher, later werd ze Intern Begeleider. Haar hart ligt bij kinderen die extra zorg nodig hebben. Ze heeft 40 jaar in het onderwijs gewerkt.

Na haar pensioen gaat Francien genieten van onder andere haar huisje in Frankrijk. Op school kreeg ze daarom een Franse lunch aangeboden en hadden alle groepen een voorstelling voorbereid rond het thema Frankrijk. De feestelijke dag werd afgesloten met een receptie voor ouders en genodigden (in groepjes en op afstand) en een etentje met het team.

Vorig artikelOndernemers laat je horen op Deventer radio en in het Deventer Nieuws
Volgend artikelWie gaat ermee met de SNS bank Colmschate fietstocht?