DEVENTER – Wat het Rijsterborgherpark volgens de Deventer Bomenstichting onder meer zo uniek maakt, is dat het uit een collectie bestaat van heel veel verschillende soorten bomen. Langs het pad parallel aan het spoor staat er zo één: een Papiermoerbei. Het is weliswaar een kleine boom, maar zeker één van de zeldzaamste in Deventer.

De boom staat echter scheef en hangt wat over het pad dat er vlak langs loopt. Om fietsende passanten te behoeden voor een eventuele aanvaring, nam de Deventer Bomenstichting het initiatief om de stam te voorzien van reflectoren. Maandagmiddag 7 september om 14.00 uur zijn deze reflectoren onder de nodige belangstelling aangebracht. Helaas zijn de reflectoren er door vandalen alweer afgehaald. Nu is er een lint om heen gewikkeld.

De Deventer Bomenstichting beheert een fonds om particuliere bomenbezitters tegemoet komen in de onderhoudskosten. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente. Iedere particuliere boomeigenaar die een monumentale boom in de tuin heeft staan kan via info@deventerbomenstichting.nl de boom aanmelden.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.deventerbomenstichting.nl.