DEVENTER – Realistisch fijnschilderen is makkelijker dan de meeste mensen denken. Vaak is men in de veronderstelling dat schilderen alleen is weggelegd voor mensen met ‘talent’.

Dat klopt deels, maar toch heeft iedereen een zekere aanleg om te kunnen schilderen.Want wat is talent? Art Partout heeft in de afgelopen twintig jaar veel mensen opgeleid die aanvankelijk dachten geen of weinig talent te bezitten. Na een jaar was het overgrote deel van de cursisten in staat om prachtige werken te creëren.

Enerzijds heeft dit te maken met je eigen passie en bevlogenheid om er mee bezig te zijn. Anderzijds is het belangrijk de nodige instructie op te volgen om daarmee de juiste stappen te kunnen zetten.Schilderen is in feite een ambacht, zo beschouwden de oude meesters dat immers ook. Het beheersen van een ambacht rust op twee pijlers: kennis en vaardigheid. En met eenbeetje ‘inzicht’ heeft u al de belangrijkste componenten voor ‘talent’ in handen. Art Partout Academie voor Realistische Schilderkunst is een academie die u in betrekkelijk korte tijd de nodige kennis en de technieken van het realistisch schilderen kan aanleren.

In september en oktober starten in onze zeven vestigingen de klassikale lessen realistisch schilderen. Maar u kunt, dit jaar voor het eerst, ook comfortabel in uw eigen omgeving en in uw eigen tempo de hele opleiding online volgen. Wilt u weten of deze boeiende opleiding iets voor u is, vraag dan een gratis online proefles aan. U krijgt een code waarmee u een instructievideo op uw computer of tablet kunt bekijken.

Daarnaast ontvangt u een lesbeschrijving en het benodigde materiaal. Stap voor stap begeleiden wij u bij het schilderen van een klein stilleven. U betaalt alleen € 12,50 voor de materialen die u toegestuurd krijgt (penselen, paneeltje en verf). U ontvangt tevens een voucher voor dit bedrag die u kunt inwisselen als u zich inschrijft voor onze klassikale of online opleiding. Verder ontvangt u uitgebreide informatie over de opleiding, die u in één van onze vestigingen of online thuis op uw computer kunt volgen.De opleiding is bedoeld voor mensen die graag willen leren schilderen volgens de technieken van de oude meesters, maar ook voor ervaren schilders die hun technieken verder willen verfijnen.

Tijdens het eerste jaar maakt u 18 schilderijen waarin elke keer een nieuwe techniek is verwerkt. Na het eerste jaar heeft u voldoende kennis en vaardigheden opgedaan om zelf realistische werken te kunnen schilderen. De complete opleiding bestaat uit 3 lesjaren, waarin u de technieken verder ontwikkelt en u zich kunt specialiseren. U bent vrij om elk jaar te beslissen of u verder wilt studeren of niet. Na deze 3 jaren kunt u bij de academie onder begeleiding blijven schilderen.

Aarzel niet, vraag een proefles aan en overtuig uzelf van uw verborgen talent.Kijk op de site van de Academie voor Realistische Schilderkunst www.fijnschilderen.nl. Daar vindt u ook een inschrijfformulier voor de online proefles.

Vorig artikelNegen Deventer scholen zamelen elektronisch afval in!
Volgend artikelVrachtwagen met gevaarlijke stoffen in Deventer vat vlam