maandag, 15 april 2024

Coronaontheffing voor theaters

DEVENTER – De VVD, GroenLinks, D66en PvdA hebben kennisgenomen van het besluit van de Veiligheidsregio IJsselland om ontheffing te verlenen aan tien theaters in de regio, waaronder de Deventer Schouwburg en Mimik. Maar tot verbazing van de fracties is er géén ontheffing voor het Burgerweeshuis en de Hip.

De VVD, GroenLinks, D66 en PvdA zijn blij met het besluit om deze twee belangrijke instellingen méér dan dertig bezoekers te laten verwelkomen. Maar de Schouwburg en Mimik zijn niet de enige instellingen die de afgelopen weken hebben bewezen dat zij in staat zijn om op een veilige wijze meer dan dertig bezoekers te kunnen ontvangen. Het Burgerweeshuis ging pionieren met de tuinconcerten en de Hip organiseerde succesvolle avonden op Kasteel de Haere.

Juist het Burgerweeshuis en de Hip hebben in hun functie als poppodium lef getoond om nieuwe locaties te vinden en zo te verbouwen dat ze aan alle richtlijnen voldoen. De fracties zijn dan ook verbaasd dat in Deventer het Burgerweeshuis en de Hip geen ontheffing hebben gekregen. Waarom zij niet, en andere poppodia en theaters wel? Zo blijft er volgens de fracties wel erg weinig over voor de jongere doelgroep. De fracties hebben dan ook vragen gesteld hierover aan het college van B&W.

Vorig artikelVuurwerkshow Deventer gaat dit jaar niet door
Volgend artikelVoetbalmiddag bij de Adelaarshorst voor Young Eagles-leden
error: Content is beschermd!!!