Ons onuitroeibare polderoverleg leidde uiteindelijk tot het nieuwe klokje van gehoorzaamheid: 21.00 uur. Het eenzaamheidsvirus kreeg een nieuwe impuls. Al was het maar voor het gevoel. Want een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking hangt tegen die tijd al lang lamlendig te zappen op de bank. Of is al in slaap gevallen bij zoveel slecht vermaak op welke media dan ook. Maar er is een nieuw activeringssysteem in werking getreden.

Die jou ’s avonds verlangend, maar meestal kansloos uit zijn mand aankeek. Waarvan de riem als een soort werkgeversverklaring klaarligt bij de kapstok. Die normaal na 21.00 uur geen frisse buitenlucht meer opsnuift. Die met dank aan het kabinet, mits aangelijnd, nu plots de tijd van zijn leven heeft. Want ineens vinden al hun baasjes het heel stoer om in deze oorlogstijd toch op straat te lopen. Om te laten zien: kijk, wij zijn niet eenzaam. Toch? Nederland heeft meer huisdieren dan inwoners. Nou bestaat de meerderheid uit aquariumvissen en goudkarpers, maar ook het aantal katten en honden is niet onaanzienlijk. Een kleine drie miljoen katten en twee miljoen honden. Het aantal hondenbezitters is in het eerste virusjaar behoorlijk gestegen. Het dierenasiel constateerde een toenemende ‘puppywens’ waaraan nauwelijks kon worden voldaan. Want als er na al die lockdowns thuis niemand meer naar je luistert, kun je altijd nog een trouwe viervoeter aanschaffen.

Het merk doet er eigenlijk niet toe, hoewel ook hier sprake is van Ierse trendsetters. En naast troost en begrip van de zijde van je nieuwe kameraad is er nu ook de avondklokstatus: je mag er uit. Aangelijnd natuurlijk, want een BOA-constrictor ligt altijd op de loer. Na alle computergames is dit een leuk speeltje dat je helpt je virustijd te doden. Maar oh, wat hebben we nu al te doen met al die dierenasiels als alle baasjes straks zijn gevaccineerd. En alle viervoeters worden geretourneerd. Alsof het een bestelling bij Bol.com betrof.

Vorig artikelPotgrond/tuinaarde actie van DSC Handbal is gestart
Volgend artikelTweede informatiebijeenkomst windverkenning Deventer