DEVENTER – Dit weekend hebben ruim 130 ouderen in Deventer een lekkere gratis maaltijd thuisbezorgd gekregen. Rotaryclub Deventer Noord had de samenwerking gezocht met Carinova Thuiszorg, die hun cliënten op deze actie attendeerde. Onder het motto ‘Wij zetten ons in voor de lokale samenleving en voor mensen die dat kunnen gebruiken’ hebben de leden dit voor deze groep georganiseerd. “Ook ouderen die zelfstandig wonen verdienen in deze bijzondere tijd extra aandacht en mogen niet vergeten worden. Dit is een warm initiatief waar wij graag aan meewerken. En dan is het mooi dat de actie met zoveel enthousiasme wordt ontvangen!”, aldus Ingrid Schouw van Carinova.

In de keuken van de Lindeboom in Schalkhaar is een aantal leden aan de slag gegaan om de maaltijden te bereiden. Met een heus drie-gangen menu en een flesje sap of wijn werden de mensen lekker verwend. De bestellingen zijn coronaproof bij de mensen thuisbezorgd. Door de ouderen werden de inspanningen van de Rotaryleden zeer gewaardeerd. “Zo leuk dat er iemand langskomt om een praatje te maken en er zit zelfs een toetje bij!”

Vorig artikelVan overleven naar voluit leven
Volgend artikelColumn Mikal Stet: Zo gezegd, zo gedaan, zo geschreven