DEVENTER – De oude schoolgebouwen aan de Van Hetenstraat en de Dorrestraat worden gesloopt als het aan het College van B&W van Deventer ligt. Er moeten nieuwe flats en woningen komen. Dit plan legt het college van B&W voor aan de gemeenteraad ter beoordeling. In voorgaande jaren is al een ander deel van het oude en vertrouwde Tuindorp gesloopt.

Het Panta Rhei schoolgebouw aan de Van Hetenstraat geeft de straat haar ruime en statige aanblik. De monumentale lindebomen en de plantsoenen voor het gebouw geven ruimte en lucht. Om te wandelen, te spelen en om de hond uit te laten. Bovendien wordt het gebouw duurzaam beheerd met werkplekken voor kunstenaars en creatieve beroepen. Deze maken van Deventer een aantrekkelijke stad om in te wonen. Er zijn creatieve cursussen, tentoonstellingen, lezingen en creatieve therapie vanuit de WMO. Er wordt illustratie, ontwerp en fotografie  verzorgd voor verschillende opdrachtgevers, maar ook educatieve projecten voor het voortgezet en primair onderwijs.

Een werkgroep is daarom een petitie gestart om het Panta Rhei studiogebouw te behouden. Deze wordt ook aangeboden aan de gemeenteraad. Door de coronacrisis zijn de kunstenaars en creatieve beroepen al hard geraakt. Ze vallen meest buiten de corona-steunpakketten en hebben geen reserves. Door hun werkplekken hier te behouden kunnen ze tóch verder, en blijft het culturele aanbod voor Deventer en omstreken behouden.

Als lezer van deze krant kunt u zelf meehelpen het mooie schoolgebouw met zijn  monumentale linden en de werkplekken voor kunstenaars en creatieve beroepen te behouden. Dat kan door de petitie mede te ondertekenen. Dit kan ook anoniem: Ga naar: petities.nl en tik daar in de zoekbalk: Panta Rhei Van Hetenstraat. U kunt aanvinken dat uw naam wel zichtbaar wordt op de petitie, maar als u dat niet doet blijft u gewoon anoniem. Uw e-mail adres wordt sowieso NOOIT zichtbaar op de petitie. Dit is alleen nodig om uw ondertekening te checken. U krijgt namelijk een mailtje met een link om te bewijzen dat u echt bestaat. Stuur vervolgens de petitie ook door naar uw buren, uw kennissen of collega’s, en uw familie. Of attendeer hen erop door erover te vertellen.

Vorig artikel“Via Patries” al 11 jaar betrouwbare ondernemer in nieuwe én 2e hands (merk)kleding
Volgend artikelAnytime fitness Deventer is buitengewoon open!