DEVENTER – De politie en handhaving hebben vrijdagnacht weer moeten ingrijpen langs de IJssel bij Deventer vanwege feestende jongeren die overlast veroorzaakten. Op de landtong tussen de spoorbrug en het IJsselhotel hadden zich, volgens de Officier van Dienst van de politie, enkele honderden jongeren verzameld. Vanaf middernacht is dit stuk langs de IJssel door de gemeente als verboden gebied bestempeld, na vele vechtpartijen en andere incidenten in de zomer van 2020.

Al vanaf het begin van de avond waren er (te) veel jongeren aanwezig, maar de politie besloot daar niet direct op in te grijpen. Omdat er sprake was van veel overlastmeldingen vanuit de buurt werd besloten om rond middernacht, bij ‘sluitingstijd’ van de landtong, het terrein alsnog actief leeg te vegen. Dit gebeurde met een tiental agenten en handhavers. Aanwezigen werden verzocht om via de Worp of de spoorbrug te vertrekken. Toen een aantal personen de politie bekogelde met flessen en andere spullen greep de politie harder in.

Nadat de landtong was ontruimd bleef een grote groep hangen in de Osseweerdstraat, naast de spoorbrug. Ook daar werden de jongeren uiteen gedreven en weggestuurd. Rond 1 uur was de situatie weer rustig. Er zijn voor zover bekend geen personen aangehouden. Wel zijn er meerdere bekeuringen uitgedeeld. (Bron: Hanzestad.nl)