DEVENTER – Nu het eindelijk weer kan, gaan de spetters er af vliegen bij twee optredens die er binnenkort aan komen. Zaterdag 3 juli hebben we Love Hurts met Erik Neimeijer en Corné  van Woerdekom.Erik Neimeijer uit Hellendoorn, oorspronkelijk opgeleid tot psycholoog maar heel bekend geworden door de band De Bökkers die hij samen met violist Corné van Woerdekom vormde, had de afgelopen maanden zo’n honderd optredens gepland met zijn band. Ze zouden daarin een ode brengen aan de beste Amerikaanse songwriters en vooral op festivals optreden. Daar kwam natuurlijk niks van en dus besloten Erik en Corné een tour te gaan  maken langs kleinschalige theaters die na de lockdown de deuren weer mogen openen.

Erik: ,, We hebben ons liedjesprogramma de titel Love Hurts gegeven, naar die hartverscheurende song van Gram Parsons en Emmylou Harris.” In een intieme setting brengen zij de mooiste liedjes van de beste Amerikaanse songwriters zoals o.a. Paul Simon, Randy Newman, Willie Nelson, Bruce Springsteen, Tom Waits , Ray Charles en andere groten uit die wereld. Sfeervol gearrangeerd met zang, piano, viool en gitaar.  Bijzonder is dat parallel aan het optreden in die theaters, en dus ook in Cultuurhuus Braakhekke, Neimeijer ook schilderijen exposeert die hij sinds enkele jaren maakt. Als autodidact begonnen heeft hij een heel kleurige eigen stijl ontwikkeld en de verkoop loopt zo goed dat hij er een nieuw bestaan naast de muziek mee heeft opgebouwd. Toen hij zo’n schilderij in Leiden bij Corné van Woerdekom, van huis uit archeoloog, kwam brengen zag hij daar een viool liggen en spontaan gingen ze samen muziek maken. Dat klikte zo dat ze nu samen met dit nieuwe programma door Nederland trekken.

Zaterdag 10 juli is er voor de liefhebbers weer een superprogramma! Twee van Nederlandse beste rock’n’roll muzikanten bundelen dan de krachten in hun programma The Class of ‘55: Willem de Roode, frontman, gitarist en zanger van Hayfever en Jeroen Sweers, frontman, pianist en zanger van Them Lewis Boys en nu ook ingelijfd bij de band Bökkers. Met hun bands stonden Willem en Jeroen op grote festivals zoals De Zwarte Cross, Breda Jazz en Norsk Country Treff in Noorwegen en op talloze rock’n’roll  evenementen. In hun programma The Class Of ‘55: From Killer To King, nemen ze je mee in de wereld van legendes als Little Richard, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Elvis Presley, Fats Domino, Ray Charles, Johnny Cash, Eddie Cochran en vele anderen. Ook lopen ze langs de veel minder bekende maar vaak fantastische B-kantjes van grote hits en hoor je de verhalen achter de liedjes en artiesten.
Dat zulke musici naar Bathmen komen is een uitgelezen  kans om deze frontmannen van de rock’n’roll hun spierballen te zien rollen en van superieure muziek te genieten.!

Door de versoepelingen mogen we bij de beide voorstellingen met 80 bezoekers op 1.5 meter van elkaar in de zaal de voorstellingen doen op onze normale aanvangstijd van 20.30 uur. We hoeven ook geen test of vaccinatiebewijs meer aan de entree te vragen.
Voor de voorstelling op 3 juli en ook die op 10 juli zijn nog kaarten verkrijgbaar via de website www.cultuurhuusbraakhekke.nl

Vorig artikelElfde online thuisbezorglocatie JUMBO feestelijk geopend in Deventer
Volgend artikelSpeelgoedmuseum Deventer heropent op 01 september