COLMSCHATE – Gratis of goedkoop bloembollen, struiken of bomen bestellen om de buurt op te fleuren. Dat kan via de Groene Loper Deventer. Alle Deventer inwoners of organisaties die samen de buurt willen vergroenen, kunnen meedoen. Wees er wel snel bij, want op is op!

Bloembollen
De bloembollenactie is verlengd tot 10 augustus. Een pakket van 900 bollen kost 140 euro (met een winkelwaarde van 400 euro). Het is ook mogelijk om een pakket voor 70 euro of voor 105 euro te bestellen. En als je ze plant op Burendag, kun je het aankoopbedrag terugkrijgen. Een pakket bestaat uit verschillende soorten bloembollen. De bloemen zijn goed voor bijen en vlinders en geven in het voorjaar veel kleur in de straat.

Eetbare struiken en heggen

Iedereen is welkom om ideeën in te dienen voor het planten van struiken of heggen op een openbaar zichtbare plek in de gemeente Deventer. Dat is goed voor de biodiversiteit en ook voor je buurt; de vruchten zijn eetbaar, voor dieren én mensen! Twee derde van de struiken/heggen betaalt de Groene Loper en een derde betaalt het buurtinitiatief. En ook voor de struiken geldt dat je via Burendag.nl tot 400 euro kunt terugvragen.

Bomen
Provincie Overijssel biedt vanaf 2 augustus 2021 subsidie voor boomaanplant, door particulieren of organisaties. Bomen of bosplantsoen, boompalen, boombanden en grondverbeteraar worden gesubsidieerd door de provincie tot een maximum van € 2500,-. De provincie financiert maximaal 50% van de kosten. Voor stichtingen en verenigingen is het mogelijk om daarnaast tot € 5.000,- euro uit het GroenDoen Fonds te ontvangen.

Groene Burendag
Je kunt tot 400 euro aanvragen voor Burendag. Burendag is een feestelijke dag die je viert met je buurtbewoners. Dit jaar kun je Burendag op 24, 25 of 26 september houden. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en iets goeds doet voor elkaar en de buurt. Dat kan een groene activiteit zijn, zoals het planten van bloembollen, struiken of bomen. Via Burendag.nl kun je een activiteit aanmelden en een aanvraag tot 400 euro indienen bij het Oranjefonds. Wees er wel snel bij, want op is op!

De Groene Loper Deventer
Kijk voor alle acties (bloembollen, bomen, struiken) op: www.ulebelt.nl/groeneloperdeventer
De Groene Loper Deventer helpt mensen en organisaties die hun buurt willen vergroenen.