DEVENTER – De tentoonstelling ‘Op drift’ van Museum De Waag is langer te zien. De tentoonstelling met een ode aan het landschap is verlengd t/m 31 oktober 2021.

Ode aan het landschap
Op drift maakte deel uit van de IJsselbiënnale, een internationale kunstroute langs de IJssel, die vorige week zondag succesvol werd afgesloten. De tentoonstelling, te zien op de begane grond en in de kelder van De Waag, wordt verlengd tot en met eind oktober. Op drift slaat een brug tussen de traditionele schilderkunst en de eigentijdse kunst die bij de IJsselbiënnale-editie centraal stond.

Collectie Knecht-Drenth
Op de begane grond van De Waag maak je kennis met de collectie Knecht-Drenth die de ontwikkeling van een veranderend Nederlands landschap in de 20e eeuw op een indrukwekkende wijze toont. Het kunstenaarsduo PolakVanBekkum heeft een kunstzinnige variant op dit thema ontwikkeld in de kelder van De Waag.

Toegankelijkheid
De landelijke versoepelingen rondom het Coronavirus maken een spontaan bezoek aan het museum weer mogelijk. Omdat Museum De Waag is aangemerkt als zogeheten ‘doorstroomlocatie’ is testen voor toegang of het verplicht moeten overleggen van een coronacheckbewijs niet nodig. Alle informatie voor een bezoek aan De Waag is te vinden op de website www.museumdewaag.nl

Nieuwe tentoonstelling
Vanaf 14 november presenteert Museum De Waag een nieuwe tentoonstelling over LHBTIQ+ in Deventer. Hierin staan persoonlijke verhalen van betrokkenen uit de gemeenschap centraal. Aanleiding vormt het 50-jarig bestaan van COC Deventer begin volgend jaar.

Vorig artikelWijkmakelaar brengt Deventenaren in beweging met project ‘lokale verbinder’
Volgend artikelSV Schalkhaar huurt kantine Sporthal Schalkhaar