DEVENTER – Eindelijk is het dan zover. Na een lange coronapauze gaat team 326, Run for Cancer uit Deventer, weer van start bij de Roparun. Op 2 oktober zal het startschot klinken op het bekende Pinkpopterrein in Landgraaf, waarna het team ruim 300 kilometer non-stop hardlopend zal afleggen.

Doel van de Roparun is om geld op te halen voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Het team heeft in de afgelopen periode door allerlei acties geld opgehaald voor dit goede doel. Naast geld voor de Roparun zal er ook een donatie komen aan Hospice de Winde in Deventer. Het team, wat hoofdzakelijk bestaat uit Deventenaren, wilde namelijk ook graag iets betekenen voor een doel in eigen gemeente. Hoeveel er in totaal is opgehaald blijft nog even geheim tot 3 oktober, want dan zal de eindopbrengst van de Roparun bekend worden gemaakt.

Team Run for Cancer bestaat uit 24 teamleden waarvan 8 lopers. De lopers worden op de route begeleid door fietsers, chauffeurs, navigatoren, masseurs en een cateringploeg, want een Roparun team is volledig zelfvoorzienend.

De Roparun ziet er dit jaar anders uit dan anders. Normaal gesproken gaan de runners van Parijs naar Rotterdam, maar vanwege corona is de start in Landgraaf en gaat de route van 300 kilometer door Noord-Brabant en Limburg om weer te finishen in Landgraaf. Deze editie doen er 186 teams mee aan de Roparun.

Op vrijdag 1 oktober zal het team om 16.00 uur richting Landgraaf vertrekken vanaf de parkeerplaats van hospice de Winde. U bent van harte welkom om het team uit te zwaaien en succes te wensen.

Wilt u meer weten over de Roparun of dit team? Kijk op www.roparun.nl of www.runforcancer.nl.

Vorig artikelBoekhandel Broekhuis: een winkel om te koesteren
Volgend artikelWoonplaats automobilist van grote invloed op de autokosten