maandag, 15 april 2024

Straatnamen Tuinen van Zandweerd onthuld

DEVENTER – Op het terrein van de voormalige legendarische Deventer kunstijsbaan in de Zandweerd start de bouw van de nieuwe wijk Tuinen van Zandweerd. Een deel van de straten krijgt de naam van vroegere schaatshelden. Het andere deel ontleent zijn naam aan Deventenaren die zich hebben ingezet op het gebied van duurzaamheid.

Wethouder Rob de Geest onthulde woensdag 3 november twee van de elf straatnaamborden in de nieuwe wijk Tuinen van Zandweerd in onder andere het bijzijn van mevrouw A. Boekema-Schut, naar wie een straat is vernoemd en mevrouw M. Korsten-Grotenhuis, die akkoord ging met de vernoeming van een straat naar haar broer Hans.   

Bouw van start 

De voorbereidingen voor de woningbouw in de nieuwe woonwijk zijn afgerond en de bouw van de  woningen kan van start. Binnenkort worden de straatnaamborden geplaatst. 

Unieke plek langs de IJssel

In de Tuinen van Zandweerd zijn 120 kavels gereserveerd voor zelf- en samenbouw en collectief particulier opdrachtgeverschap. En er is plek voor een appartementengebouw. De wijk ligt op een unieke plek langs de IJssel, waar de stad overloopt in het buitenbied. Je kunt hier duurzaam, ontspannen en gezond wonen. 

De auto te gast 

De wijk wordt een soort tuinenlandschap met diepe voortuinen, tuinpaden, karakteristieke woningen en grote tuinkavels. Zo ontstaat een ontspannen, vrije en gemeenschappelijke woonsfeer, waarin groen, wandelaars, fietsers en spelende kinderen centraal staan. De auto is te gast. Kijk voor meer informatie op www.opjestek.nl. 

Vorig artikelStart gezinszondagen op Lebuinusdag
Volgend artikel´#WATJIJDOET´-campagne zet vrijwilligers in het zonnetje
error: Content is beschermd!!!