DEVENTER – Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit de samenleving en we moeten ze koesteren. Al ruim een jaar is een groep vrijwilligers in Loo –Bathmen bezig om het NoaberLookaal op te bouwen. Het oude gebouw is nagenoeg helemaal gestript waarna met de energieneutrale nieuwbouw kon worden begonnen. De gemeente Deventer heeft hiervoor een bedrag van € 250.000,- beschikbaar gesteld en de inwoners van het Loo zetten samen de schouders eronder om hun buurthuis vorm te geven. Voor de leefbaarheid van de buurt is een dergelijk onderkomen erg belangrijk.

Om die vrijwilligers een hart onder te riem te steken en hun inzet te waarderen hebben de CDA-verkiezingskandidaten Teuni Scholthof en Ad van der Linde die vrijwilligerszaterdag 22 januari 2022 om 12.00 uur een lunch aangeboden. “Een van de speerpunten in ons verkiezingsprogramma gaat over de inzet en waardering van vrijwilligers”, zegt Teuni. “Sportverenigingen, scholen, kerkelijke, culturele en maatschappelijke organisaties kunnen niet zonder vrijwilligers. Mensen die zich inzetten voor een ander zijn onmisbaar voor de samenleving. Dat zeggen we niet alleen maar dat willen we nu ook op deze manier laten zien.”

Vorig artikelLoting kwartfinale bekertoernooi levert uitwedstrijd tegen NEC op
Volgend artikel“Nieuw Smets Rande” monument voor de toekomst