DEVENTER – In januari 2021 bleek dat de NS het voornemen had om het Serviceloket in het station van Deventer te sluiten. Na al eerdere sluiting van de serviceloketten in Apeldoorn en Zutphen dreigde nu ook het laatste loket in de Stedendriehoek gesloten te worden.

De PvdA-fractie van Deventer kent het algemeen nut van dit loket heel goed en sloot zich direct aan bij het schriftelijke verzoek v.h. NS-personeel aan het College van Deventer om bij de NS-directie te pleiten voor behoud van het loket.

En met succes, 5 januari jl. kondigde de NS aan dat de servicemedewerkers in Deventer blijven. Daar is de PvdA-fractie blij mee. “De servicemedewerkers zijn van wezenlijk belang” aldus Fractie lid Eekhuis.

“ Er zijn veel mensen die de app en de kaartjesautomaat niet goed genoeg snappen. Bijvoorbeeld omdat ze niet zo digi-vaardig zijn of een andere taal spreken en voor hen zijn de servicemedewerkers dan het verschil tussen wel en niet kunnen reizen. En ook op het gebied van sociale veiligheid maken de servicemedewerkers het verschil met hun ervaring & expertise. Zij zijn goed in het deëscaleren van gespannen situaties zoals bijvoorbeeld met verwarde mensen”

“Het openbaar vervoer (OV) in het algemeen is heel belangrijk in onze samenleving en zou wat mij betreft wel wat meer gewaardeerd mogen worden”, vervolgt Eekhuis.

“Om mee te kunnen doen in onze samenleving moet men zich kunnen verplaatsen en niet iedereen kan dat helemaal zelf of heeft de middelen daartoe. Maar daarnaast onder het mom van: ‘last’ maar zeker niet ‘least’ is het in deze tijd van klimaatverandering ook ontzettend nodig om het OV meer te waarderen en om er meer in te investeren want na wandelen en fietsen is het OV de meest milieuvriendelijke vorm van vervoer.’

Vorig artikelDeventer Eet is vanaf nu gegarandeerd goedkoper voor iedereen!
Volgend artikelBegin 2022 stijlvol met een nieuwe bril van Oogwereld Jos!