DEVENTER – Vrijdagmiddag is het nieuwe distributiecentrum (DC) van ALDI Deventer B.V. officieel geopend door burgemeester Ron König, wethouder Thomas Walder en Gideon van Bussel, Managing Director van ALDI Deventer B.V. Ruim 2 jaar geleden werd de bouw op het A1 Bedrijvenpark aangekondigd. Het DC is sinds 1 februari operationeel. Door de opening van dit grootste ALDI DC in Nederland heeft de discounter een verdere optimalisatie ingezet van de logistiek in het oosten van het land. Voor klanten betekent deze optimalisatie dat beschikbaarheid, versheid en kwaliteit van het assortiment nog verder verbeterd worden.

“We zijn er trots op dat we in 18 maanden op deze centraal in de regio gelegen plek een groot, modern en duurzaam distributiecentrum hebben neergezet”, aldus Rutger Mulder, Managing Director Real Estate and Expansion. De bebouwing van het nieuwe DC beslaat ca. 48.000 m2 en staat op een terrein van bijna 128.000 m2. De inhoud bedraagt 575.000 m3.

Op het terrein is ook een eigen wasstraat, een tankstation en een garage voor de vrachtwagens aanwezig