DEVENTER – Ondanks het overlijden van tv-bekendheid Mary ‘Sis’ van Rossem, zal zaterdag de Deventer-special doorgaan in de succesvolle reeks ‘Hier zijn de van Rossems’. Dat bevestigt een woordvoerder van productiebedrijf Skyhigh TV. Op 4 mei overleed zij.

“Zus en broers van Rossem maakten het programma als onafscheidelijke drie-eenheid. Na het overlijden van Sis besloten broers Maarten en Vincent de lopende reeks, die ook al gereed was, volledig te laten uitzenden”, aldus een zegsman van de producent.

Met hun bijzondere mix van kennis, humor zorgt het knorrige trio samen met voice-over Philip Freriks al acht seizoenen voor hoge kijkcijfers. Zaterdag is het de beurt aan Boekenstad Deventer, waarbij alles van Thomas à Kempis tot Donald Duck aan bod komt. In deze uitzending toont Sis speciale aandacht voor de internationaal bekende Deventer schilder/meerstervervalser Han van Meegeren.