DEVENTER – Van 6 tot en met 10 juni 2022 is het weer de Week van de Digitale Radio in Nederland. Deze gehele week staat in het teken van DAB+. Dit digitale signaal pluk je, net als het oude FM, gratis uit de lucht, zonder verdere datakosten. Zo’n beetje alle landelijke publieke én commerciële zenders doen mee, net als de regionale publieke en commerciële radiostations in totaal meer dan 60 radiostations. Ook de lokale commerciële radiozender voor Deventer, Koekstad Radio, doet mee.

Koekstad Radio in de ether

In oktober 2021 startte SMG (Schoppema Media Groep) haar eigen radiozender. Eerst alleen via internet, daarna was de zender ook via AM 675 te beluisteren. Sinds het verkrijgen van de commerciële licentie in december is de zender ook op DAB+ te beluisteren op kanaal 6D. De lokale zender weet veel luisteraars aan zich te binden met de live programma’s, die iedere werkdag vanaf 06.00 uur start. Koekstad Radio is in de gehele Stedendriehoek te ontvangen in de ether via de DAB+ autoradio. Ook via de gewone DAB+ radio is de zender te beluisteren.