OKKENBROEK – Stichting Varietas, medewerkers van basisschool WereldWijzer en inwoners van Okkenbroek hebben, verenigd in een werkgroep, het schoolplein omgevormd tot een buurtplein. Midden in het dorp Okkenbroek ontstond zo een plek waar dorpsbewoners van alle leeftijden kunnen spelen, sporten en elkaar ontmoeten.

Het buurtplein geeft invulling aan een gemis in het dorp: een buitenontmoetingsplek voor alle inwoners in het dorp. Er was grote behoefte aan een uitdagende en veilige speelgelegenheid voor de kinderen en de dorpsbewoners wilden graag een mogelijkheid zien om elkaar buiten te ontmoeten. Dat is van groot belang om het dorp levendig te houden.

Het buurtplein biedt uitdaging voor de verschillende doelgroepen uit het dorp. Het plein kreeg een ontdektuin met veel struiken en planten voor insecten en andere beestjes, een waterpomp, koersbalveld, jeu-de-boules-baan, volleybalveld, een klimmuur en andere uitdagende toestellen.

Dit alles is financieel mogelijk door acties en vrijwilligerswerk van bewoners van Okkenbroek en door subsidies van Rabobank Salland, gemeente Deventer, Leader Salland, de Postcodeloterij en de provincie Overijssel.

Vorig artikelInfopunt Duurzaamheidsteam Zandweerd feestelijk geopend
Volgend artikelNu al 250 minibiebs in regio Deventer