DEVENTER – In Deventer gaat ProRail het spoor flink vernieuwen. De doorstroming van het treinverkeer wordt verbeterd. De grote piek van werkzaamheden is van 8 tot 24 oktober 2022: dan wordt er 16 dagen dag en nacht gewerkt.

ProRail pakt beide kanten van het station aan: vanaf het spoor bij de Rijsterborgherweg tot de spoorsplitsing bij Snipperling, ter hoogte van de Siemelinksweg en Holterweg.

Vervangen en verbeteren

Het spoor bij Deventer is aan vervanging toe. ProRail vernieuwt rails, wissels, bovenleiding, spoorgrind en kabels en leidingen. Ook gaat ProRail op het station aan de slag met perrons. De passagierstunnel bij station Deventer wordt waterdicht gemaakt en er wordt gewerkt aan spoorviaducten.

Planning

  • 10 t/m 12 september: voorbereidende werkzaamheden
  • 24 t/m 26 september: voorbereidende werkzaamheden
  • 8 t/m 24 oktober: vernieuwing spoor

Hinder voor omgeving en treinreizigers

De werkzaamheden kunnen zorgen voor hinder in de omgeving, bijvoorbeeld door geluid. Ook treinreizigers krijgen met hinder te maken. Tussen 17 en 24 oktober 2022 is al het treinverkeer gestremd. Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen.

Vragen?

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u terecht bij ProRail via het contactformulier. Bij noodgevallen of ernstige hinder kunt u telefonisch contact opnemen met ProRail via 0800 – 776 72 45 (gratis).

Lees voor meer informatie het nieuwsbericht van ProRail. Bekijk ook Spoorwerk in mijn buurt.

Vorig artikelDefinitief nieuwe woningen op oude Karwei-plek
Volgend artikelErnst von Ende neemt afscheid bij Spelen op de Brink