DEVENTER – Vanaf eind oktober zijn er Babybomendagen in Deventer en Olst. Iedereen die zin heeft om samen een dagje te ‘aarden’ en bij wil dragen aan vergroening, kan zich opgeven als    ‘bomenredder’. De organisatie is in handen van de Ulebelt.

In oktober en november zijn Babyboom-oogstdagen en boomdeeldagen om aan mee te doen als vrijwilliger. Een dagje ‘aarden’ waarbij je ook nog wat opsteekt over boomsoorten herkennen in het najaar. Het is mogelijk om aan een hele dag mee te doen of een halve dag. Voor iedereen die een hele dag komt helpen, is er een vegetarische lunch. De dag wordt afgesloten met een drankje en iets lekkers. De bomenredders mogen na afloop ook een boompje (of meer) meenemen.

Babyboompjes
Babyboompjes zijn jonge boompjes, oftewel zaailingen. De boompjes staan vaak zo dicht op elkaar dat ze niet kunnen uitgroeien tot volwassen bomen. Daarom worden de boompjes uitgegraven en naar De Ulebelt in Deventer gebracht. Daar worden ze opgehaald door tuinbezitters en terreineigenaren. Zo krijgen ze een nieuwe plek om op te groeien. De boompjes zijn gratis, maar een gift is zeer welkom.

Agenda babybomenacties:

  • zaterdag 29 oktober – Oogsten in Deventer
  • vrijdag 4 november – Oogsten in Deventer 
  • zaterdag 5 november – Boomdeeldag op De Ulebelt 
  • vrijdag 11 november – Oogsten in Olst
  • vrijdag 18 november – Oogsten in Deventer en omgeving 
  • zaterdag 19 november – Boomdeeldag op De Ulebelt

Aanmelding:
Kijk op www.Ulebelt.nl/babybomenactie voor meer info en aanmelding. Aanmelders krijgen een mail met praktische info. Wie een gratis boompje of meer wil ophalen op De Ulebelt, kan zich ook aanmelden via deze website. Weet je een plek waar veel boompjes staan of heb je een vraag? Mail dan aan groeneloper@ulebelt.nl.

Vorig artikelWelke vrijwilliger gun jij een bos bloemen?
Volgend artikelMoonchild Baby Spa opent zaterdag haar deuren