DEVENTER – Op woensdag 7 december stapten bij Humanitas, Ludgerus, Het Groote Voorster, de Bloemendal, Sparrenheuvel in Diepenveen en het Dijkhuis in Bathmen zo’n tweehonderdvijftig personen op, veertig in een rolstoel en een honderdtal met rollator, in een vijftal touringcars en nog een enkel busje, waarna koers werd gezet naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur.

Na koffie met appelgebak werd een rondgang door het museum gemaakt en werd het bezoek afgesloten met een lunch. Om half drie reden de bussen het parkeerterrein op van Go-ahead Eagles. Op het veld werden onze gasten welkom geheten door Jan Willem van Dop, Algemeen Directeur van GAE. Daarna werd door Foto Hekkert een “elftalfoto” gemaakt die diezelfde avond al aan al onze gasten werd uitgereikt.

In de lounge van GAE een hapje en een drankje en een stamppotbuffet, geweldig goed verzorgd door Bekedam Food en Events. Met ijs van Talamini werd afgesloten. In de lounge werden onze gasten nog verrast met de komst van Queen Victoria met gevolg, waaronder Emmy Strik zélf als hofdame, én Scrooge.

Met een dertigtal vrijwilligers van de Sallandsche Golfclub is die dag bergen werk verzet. Daarmee heeft de golfclub uit Diepenveen nadrukkelijk laten zien dat zij er ook voor anderen wil zijn. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat ook in het vaandel van deze club, evenals in die van Go-ahead, voor een groot deel van de dag onze gastheer. Om zeven uur kwamen onze gasten weer veilig thuis. Moe na een dag waaraan nog lang zal worden teruggedacht.

De Stichting Deventer Bijzonder maakt zich inmiddels al weer op om voor de zevende keer op de openingsavond van Deventer op Stelten in juli 2023 zo’n vijfhonderd mensen een geheel verzorgd avondje uit te bezorgen.

Vorig artikelKook- en keukenwinkel Kookx heeft alles onder 1 dak
Volgend artikelKerstavond aan de Brink