DEVENTER – Twee jaar waren er door corona geen grootschalige oud-en-nieuwfeesten in Deventer. Op vier plekken wordt daarom nu groots uitgepakt. Bij het ter perse gaan van deze krant zijn afgezien van het Burgerweeshuis nog tickets verkrijgbaar voor drie megafeesten. Daarnaast zijn er bij enkele cafés kleinere feesten.

Door onze redactie

Club Chicago en het Burgerweeshuis komen op 31 december met landelijk bekende house-deejays, respectievelijk Gregor Salto en De Sluwe Vos (Deventenaar Robert Vosmeijer). De Zwarte Silo richt zich in twee ruimtes met behulp van het landelijke dansfeestconcept ‘40 Up’ op de iets oudere feestvierders. Daarnaast is het aanvankelijk geplande feest bij de Gasfabriek één jaar uitgesteld.

In de Hip is onder de noemer Fiësta Nostalgia op vier verdiepingen uiteenlopende muziek uit de vorige eeuw. Voor de grote zaal strikte de Hip veteraan DJ Sterrenmix (Bastiaan Mokkink) om de beste soul, funk en disco aaneen te rijgen.

Ziekenhuis

Sterrenmix: “In 2010 na een feest in Paradiso was het een mooi moment voor ‘DJ-pensioen’. Totdat het laatst bij De Hip ter sprake kwam om belangeloos te deejayen op hun voor 2023 geplande megafeest voor het Deventer ziekenhuispersoneel, waarvoor zij in coronatijd geld inzamelden. Vervolgens kwam de vraag over oud en nieuw.”

Het wordt de twintigste keer dat DJ Sterrenmix een Deventer oud-en-nieuwfeest verzorgt. “Vroeger deed ik eindejaarsfeesten op plekken als het Zaut der Aarde of Theater Bouwkunde, en acht keer in het Burgerweeshuis”, somt hij op.

Het allereerste feest in 1988 was het meest bijzonder voor de deejay. “Omdat er geen openbare feesten waren in de stad, plaatste de gemeente een grote circustent bij het Burgerweeshuis. Ik stond daar als tiener met knikkende knietjes van de zenuwen, m’n muziek was doorgelust naar die tent en de drie zalen. Al met al is oud en nieuw heerlijk, iedereen is veel uitgelatener dan anders.”

Fermerie

Vanwege het feest in de Hip werd Sterrenmix deze maand ook gepolst door andere dansvloeren. “Ik besloot in te gaan op het voorstel van de Fermerie om daar elke laatste vrijdag van de maand een retro-dansfeestje te doen. Wat me aansprak was hun wens voor het terughalen van de gezellige kleinschalige sfeer van eind vorige eeuw op plekken als de Elegast, Burgerweeshuis of Zaut der Aarde. Vrijdag 27 januari is de aftrap met een seventiesparty, andere decennia komen aan bod bij de latere vrijdagen.”

Vorig artikelVeenoordkolk en Teugse kolk deels dicht voor wandelaars en honden
Volgend artikelKerstmis in de Heilige Lebuinus Parochie