DEVENTER – Maandag 3 april was een spannende dag voor evenementenstad Deventer. De uitreiking van verschillende awards stond op het programma. Winst is er voor het Deventer Dickens Festijn; met de meeste stemmen wint het Dickens Festijn de ‘Publieksprijs voor meest creatieve eventconcept’ van de Gouden Giraffe awards. Deventer greep helaas  naast de award ’Evenementenstad van het jaar 2023’.

Gouden Giraffe awards: Samen de rug rechten en meteen ​weer de nek uitsteken

Samen de rug rechten en meteen weer de nek uitsteken, dat is het doel van de Gouden Giraffe Event Awards 2022/2023. Laten zien hoe live en online events van enorme waarde kunnen zijn voor bedrijven, merken en andere organisaties.  Tijdens de awardshow, gepresenteerd door Sjoerd Weikamp van organisator Eventbranche.nl/EvenementOrganiseren, werden tien Gouden Giraffes uitgereikt. De vele tientallen ingezonden cases werden in zes verschillende categorieen beoordeeld door een onafhankelijke jury bestaande uit marketing- en communicatiedeskundigen. Aanstormend talent van de Nederlandse eventopleidingen bepaalde de winnaar van de Next Generation Award. Daarnaast waren er ook awards voor het meest duurzame en het meest innovatieve event.  Het publiek kon de afgelopen weken ook stemmen voor het meest creatieve event. Het Dickens Festijn was genomineerd is de categorie Best Brand Event. Het ging er echter vandoor met de publieksprijs. Het is voor het eerst dat een Deventer evenement deze prijs gewonnen heeft. Op vrijdag 31 maart om 12 uur waren de stembussen officieel dichtgegaan en heeft het Dickens met bijna 20% van de stemmen de publieksprijs gewonnen.

“We zijn enorm trots op deze erkenning” zegt Liesbeth Velders Strik, medeorganisator van het Dickens Festijn. “Vooral omdat het de publieksprijs is en het publiek is waar het om doen.”

‘Evenementenstad van het jaar’

De evenementenprijs award ‘Evenementenstad van het jaar’ van het Nationaal Congres Evenementen werd ook op  maandag 3 april bekendgemaakt. Deventer is dit jaar niet gekozen in de categorie ‘Evenementenstad van het Jaar 100+ inwoners’; de prijs ging naar Almere. Volgens de jury hebben beide steden het afgelopen jaar laten zien dat ze, ondanks alle gevolgen van Corona, niet bij de pakken neer gingen zitten. De jury roemde het feit dat de stad Deventer vast houdt aan gratis toegankelijkheid en het feit dat de stad een organisatie heeft die inzet op kennisdeling met o.a. provinciale partners. Daarnaast zet Deventer volop in op de doorontwikkeling van het bestaande aanbod. Het gebrek aan ruimte in de stad schuurt en kan de ontwikkeling van evenementen beperken. Dat is echter een probleem in vele Nederlandse steden.

Felicitaties

De felicitaties van wethouder Duursma gaan naar Almere: “Je moet toch van goede huize komen om Deventer te verslaan,” zegt ze met een knipoog. “De prijs winnen was leuk geweest, maar bij de beste twee evenementensteden van Nederland horen, vind ik ook een hele mooie prestatie. Van de grote, bekende evenementen tot de kleine, die allemaal met veel passie worden georganiseerd. Voor elk wat wils en aansluitend bij de behoeften in de samenleving.” Ook Martijn Westerbrink, directeur van events dEVENTer, vindt de nominatie al een hele mooie blijk van waardering: “De jury prees ons dat wij zo snel na corona al weer een volle evenementenagenda konden presenteren. Deze nominatie helpt ons om te blijven ontwikkelen en uiteindelijk de prijs toch nog een keer naar Deventer te halen.”

Vorig artikelBLOG: WHAT THE H*NZE?! Over… De Hanze
Volgend artikelTuincentrum Gooiker al meer dan 50 jaar sterk in buitengroen