DEVENTER – Deventer staat bijna weer ‘Op Stelten’. Geniet 3 dagen lang van top theater op hoog niveau in de historische binnenstad van 12 t/m 14 juli. Op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties zijn buitentheatervoorstellingen te zien uit binnen- en buitenland.

Voor degene die de drukte even wil ontsnappen, kan relaxen bij muziekfestival Hoogtevrees in het Worpplantsoen. Deventer Op Stelten is gratis, voor sommige voorstellingen zijn tickets nodig.

Wie zich als vanouds wil laten verrassen door de (mobiele) voorstellingen kan in de binnenstad natuurlijk zijn hart ophalen. Voor wie niks wil missen kan het puzzelen beginnen, want de blokkenschema’s staan online. De gratis programmaboekjes met blokkenschema zijn alleen tijdens het festival beschikbaar bij de VVV en de infokiosken op de Brink en het Grote Kerkhof.

De (gratis) festivalkrant is nog op te halen bij de VVV voor meer achtergrondinformatie over de voorstellingen.

Mis het niet!

Theater Gajes zal voor de allerlaatste keer te zien zijn tijdens Deventer Op Stelten met Waterland; een humoristische en muzikale voorstelling over zwemmen, verzuipen of aanpassen. Het gezelschap heeft nog een druk seizoen voor de boeg, maar na dit jaar zullen zij ophouden te bestaan.

Muziektheater BOT met de zomertheaterhit BRAS op het braakliggende Senzora terrein. Getipt door NRC:  Frontman en zanger Job van Gorkum is in vorm en zingzegt zijn pregnante teksten met veel gevoel. Bras is een feestje. En de theaterkrant: BRAS is een roestig, ongepolijst cabaret dat piept, kraakt en klinkt als BOT. De laatste tickets (€8,50) zijn beschikbaar via Deventer Schouwburg.

Voor jongeren tippen we Justice in Motion met CODE; een adembenemende mix van fysiek theater, parkour- en BMX-stunts, live muziek en rap. Op een set geïnspireerd op skateparken, laten de atletische performers zien wat er gebeurt met jongeren die in aanraking komen met georganiseerde (drugs)criminaliteit.

Tickets

De toegang tot het festival is uiteraard weer gratis met uitzondering van de voorstelling van Collectif d’équilibristes, Muziektheater BOT (beide te boeken via Deventer Schouwburg €8,50) en Theater FroeFroe in MIMIK (€3,-) online en aan de kassa.

Erkenning

Onlangs heeft het Fonds Podiumkunsten wederom een positieve toekenning gegeven aan Deventer Op Stelten voor de komende vier jaar. Een grote nationale erkenning voor het festival.

Wat: Internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’

Locatie: Deventer binnenstad en locaties in en rondom het centrum (o.a. Worpplantsoen en Havenkwartier) Ulebelt, (de Vijfhoek) Deventer en De Brink, Bathmen

Data en tijden:                  

vrijdagavond 12 juli           19.00 – 23.30 uur

zaterdag 13 juli                    13.00 – 24.00 uur

zondagmiddag 14 juli       13.00 – 17.00 uur

Houd op sommige locaties rekening met drukte. Dus kom op tijd, want vol is vol!

Vorig artikelKinderspektakel op winkelcentrum de Boreel
Volgend artikelBoekpresentatie van Kopwolven bij Boekhandel Praamstra