SALLAND – De IJssellinie houdt zaterdag 6 juli weer een open dag. Tijdens de open dag zijn er rondleidingen waarbij de Commandobunker, de Hospitaalbunker en het Inlaatwerk bij Olst worden bekeken.

De gidsen zullen vertellen over de bijzondere geschiedenis van deze waterlinie uit de Koude Oorlog, die tussen 1953 en 1964 in werking was. De bedoeling was om in geval van oorlog een strook land van 5 tot 10 kilometer breed onder water te zetten over een lengte van 127 kilometer. Via een ingenieus systeem van sluizen en dijken zou het waterpeil op ongeveer 50 centimeter worden gehouden. Om dat te realiseren waren er drie stuwen in de IJssel gepland, waaronder één bij Olst.

De open dag kan zonder afspraak worden bezocht. Een rondleiding duurt ruim een uur. Bezoekers zijn vanaf 12.00 uur welkom, de laatste rondleiding begint om 15.30 uur. De entree bedraagt voor volwassenen € 7,- per persoon en voor kinderen in de basisschoolleeftijd € 3,50. Thee, koffie en limonade zijn gratis. Pinnen is mogelijk. De rondleidingen starten bij de Hospitaalbunker, Haereweg 4b, 8121 PJ Olst. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats van De Haere.

Zie voor meer informatie www.ijssellinie.nl.

Vorig artikelZomeravonden op Klooster Nieuw Sion
Volgend artikelNew Kit 24/25: Retro Style